Persoonlijke aandacht staat centraal op Dag van de PIT’er

Op de Dag van de PIT’er, de jaarlijkse viering waarbij alle medewerkers extra in het zonnetje worden gezet, heeft PIT kinderopvang & onderwijs het belang van persoonlijke aandacht en verzorging op een symbolische manier benadrukt. De professionals van christelijk speciaal kindcentrum De Burcht kregen als eersten uit handen van Patricia Visser, waarnemend bestuurder van PIT, een fleecedeken.

 

Met dit warme gebaar wil PIT bij alle medewerkers het belang van zelfzorg, persoonlijke aandacht en geborgenheid voor hun dagelijks werk onderstrepen. “Onze PIT’ers zetten zich met elkaar iedere dag vol overgave in voor de kinderen en ouders. Naast al hun kennis en kunde bieden ze een luisterend oor, een helpende hand en een schouder om op te leunen,” aldus Patricia Visser. “Onze medewerkers willen de kinderen het beste geven. Daarom is het belangrijk dat er een dag zoals Dag van de PIT’er is, zodat alle medewerkers een dag in het zonnetje worden gezet. De fleecedeken dient naast blijk van waardering voor hun inzet als aansporing om bewust momenten van rust en ontspanning te nemen.”

 

Energie en positiviteit

“Het is meer dan alleen een deken: het is een uitnodiging om even stil te staan, naar jezelf te kijken en de tijd te nemen om op te laden,” aldus Petra Fokker, directeur speciaal kindcentrum De Burcht. “Door goed voor jezelf te zorgen, kun je als professional de energie en positiviteit behouden die nodig zijn om de kinderen optimaal te ondersteunen in hun ontwikkeling. Vanuit het ontwikkelrecht van kinderen en onze christelijke identiteit vinden we het belangrijk dat ieder kind zich bij ons gezien, gehoord en gekend voelt. Daarom staan we voor liefdevolle zorgzaamheid en oprechte belangstelling.”

 

In plaats van de landelijke Dag van de pedagogisch medewerker en die van de leraar viert PIT kinderopvang & onderwijs elke vierde donderdag in september de Dag van de PIT’er. Reden hiervoor is dat kinderopvang & onderwijs op de kindcentra van PIT zijn versmolten om kinderen van 0 tot 13 jaar de beste ontwikkelkansen te geven. Op deze feestelijke dag geeft PIT niet alleen alle professionals extra waardering, maar vraagt ook aandacht voor het belang van hun werk voor de kinderen en daarmee voor de maatschappij van de toekomst.

Dag van de PIT'er 2024 Dag van de PIT'er 2024