Feestelijke Olympische Spelen op De Rakkers

'Het stimuleert de fantasie van de kinderen en daagt hen uit om verder op ontdekkingstocht te gaan'

Een dag voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen 2024 in Parijs hebben de baby’s, dreumesen en peuters van kindcentrum De Rakkers van PIT kinderopvang & onderwijs hun eigen olympische vlam ontstoken. Daarna hebben ze allemaal hun beste beentjes voor gezet in de speciaal voor hen ingerichte arena waar de vlag met de vijf olympische ringen vrolijk wapperde.

Een aantal atleten uit de peuterplusgroep had de eer het olympische vuur te dragen. Na wat rondjes over het grote speelplein van De Rakkers waren het uiteindelijk Eva en Sanae die onder het toeziend oog van pedagogisch medewerker Naomi, luid applaus van alle sporters en hun coaches en de klanken van de olympische hymne de olympische vlam ontstoken.

Fruitig

Na dit historische moment barstte het sportspektakel los en hadden de kinderen - gekleed in een T-shirt dat ze zelf hadden versierd in de kleuren van de olympische ringen - dikke pret. Hardlopen, balanceren op de evenwichtsbalk, dansen op het pad door de bloementuin, slalommen op een parcours, volleyballen, ringwerpen, voetballen, zaklopen en springen op het springkussen: de kinderen bleken echte allround sporters en enthousiaste supporters van elkaar. Na alle actie lag er voor alle deelnemers een medaille klaar en werden de Spelen feestelijk afgesloten met een fruitig ijsje terwijl de olympische vlam werd gedoofd.

Genieten

“We doen op De Rakkers iedere dag leuke activiteiten met de kinderen en hebben daarbij altijd veel aandacht voor bewegen, zowel binnen als buiten,” aldus Annelieke van Daalen, directeur van kindcentrum De Rakkers. Maar het team van De Rakkers is daarnaast ook meester in het regelmatig organiseren van bijzondere evenementen en feestjes voor de kinderen. “Klein en wat groter: de kinderen genieten er enorm van. Het stimuleert hun fantasie en daagt hen uit om verder op ontdekkingstocht te gaan. Hun blije gezichten en leuke reacties geven onze medewerkers veel voldoening en extra plezier in hun werk. Dat maakt mij trots op mijn team en ons mooie vak.”

De Rakkers - ontsteken olympisch vuur De Rakkers - ontsteken olympisch vuur
De Rakkers - atleten met olympische vlam De Rakkers - atleten met olympische vlam
De Rakkers -springen De Rakkers -springen
De Rakkers zaklopen De Rakkers zaklopen
De Rakkers - fruitijs De Rakkers - fruitijs
De Rakkers - olympische ringen werpen De Rakkers - olympische ringen werpen
De Rakkers - fakkels De Rakkers - fakkels