‘Het belang van kinderen is ons kompas’

Eerste exemplaar ‘Op ontdekkingstocht’ van PIT feestelijk overhandigd

Het eerste exemplaar van het boekje ‘Op ontdekkingstocht’ is feestelijk uitgereikt door Patricia Visser, waarnemend bestuurder van PIT kinderopvang & onderwijs. Niels Kruijthoff, ouder van christelijk integraal kindcentrum De Brink van PIT, nam het samen met zijn zoontjes in ontvangst.

In het boekje staan - naast de drijfveren, de hoofdlijnen uit het strategisch beleidsplan tot 2029 en de negen strategische doelen van PIT - de visies van 18 in- en externe ervaringsdeskundigen hierop. Zij hebben met elkaar gemeen dat ze willen dat alle kinderen kunnen floreren. Het resultaat is een inspirerende verzameling van korte beschouwingen vanuit allerlei invalshoeken op wat het ontwikkelrecht van kinderen vraagt aan organisatorische en maatschappelijke veranderingen, in het belang van hun toekomst en daarmee dat van de samenleving. Verbinden en vernieuwen zijn daarbij de sleutelwoorden.

Samen denken, durven, dromen en doen

“Bij alles wat we doen is de vraag ‘Wat hebben kinderen eraan?’ ons kompas. Wij doen wat we geloven en we geloven dat ieder mens, jong en oud, ertoe doet en er mag zijn. Maar een kind komt niet vanzelf tot zijn recht, daarvoor is actie nodig. Actie van ons, vanuit onze ambitie om het beste te doen voor kinderen vanuit hun ontwikkelrecht,” aldus Patricia Visser. Hoe gaat PIT die ambitie ook de komende tijd waarmaken? “Dat hebben we vastgelegd in ons strategisch beleidsplan. Vanuit onze missie, visie en christelijke identiteit en aan de hand van maatschappelijke trends hebben we onze negen strategische doelen gekozen binnen onze vier kernwaarden - geborgenheid, persoonlijke aandacht, samen en eigen wijs. Deze negen doelen willen we als PIT voor 2029 hebben bereikt, in samenwerking met onze kinderen, hun ouders, beleidsmakers, gemeenten en allerlei andere professionals en organisaties rondom kinderen. Voor hen hebben we het boekje Op ontdekkingstocht’ gemaakt. We nodigen iedereen uit om met ons mee te gaan op dit mooie avontuur en samen te denken, durven, dromen en doen.”

Geluk

Niels Kruijthoff is een van de ouders die in het boekje aan het woord komen. “We hebben bewust gekozen voor een integraal kindcentrum met een doorgaande ontwikkellijn tot 13 jaar toen we voor de geboorte van onze oudste een kinderdagverblijf zochten. Dat heeft echt toegevoegde waarde voor de ontwikkeling van kinderen. We kwamen uit bij De Brink. De sfeer was er direct prettig, ikc-breed is er een rijk ontwikkelaanbod van baby tot puber en de aanpak en de methodes van groep naar groep sluiten op elkaar aan. De medewerkers kennen de kinderen van jongs af aan en weten goed wat zij nodig hebben. Hun inzet is het geluk van de kinderen. Niet alleen zij doen ertoe, ook voor ons als ouders is veel tijd en ruimte. Bij iedere stap die onze kinderen in hun ontwikkeling zetten, van baby naar peuter naar kleuter, blijven ze op dezelfde vertrouwde plek, ze gaan alleen een of twee deuren verder. Dat gun je ieder kind.”

Op de foto: Ouder Niels Kruijthoff van integraal kindcentrum De Brink en zijn zoontjes ontvangen het eerste exemplaar van ‘Op ontdekkingstocht’ uit handen van waarnemend bestuurder Patricia Visser van PIT kinderopvang & onderwijs.

Overhandiging eerste exemplaar PIT-boekje Overhandiging eerste exemplaar PIT-boekje