Kinderen van integraal kindcentrum De Brink plaatsen tijdscapsule voor ‘de toekomst’

Op woensdagochtend 19 juni jl. was er een speciaal moment voor christelijk integraal kindcentrum De Brink van PIT kinderopvang & onderwijs in de wijk Nederhoven. Alle kinderen, hun ouders, pedagogisch medewerkers, leerkrachten, vertegenwoordigers van de gemeente Zwijndrecht en bouwmedewerkers verzamelden zich om een belangrijke stap in de nieuwbouw van De Brink aan de Roerdompstraat te vieren.

 

Tijdens een feestelijke ceremonie werd de fundering van het nieuwe gebouw officieel gedicht. Voordat dit gebeurde, legden Amber Damen van de raad van toezicht van PIT en Ronald de Meij van de gemeente Zwijndrecht samen met Benthe (groep 5), Esmee (groep 5), Nick (groep 6), Mikah (groep 7) en Lizz (groep 8) van De Brink een tijdscapsule in de fundering. Deze tijdscapsule is een metalen koker en bevat tekeningen, foto’s en andere aandenkens van deze tijd. In de toekomst kan deze capsule worden teruggevonden en geopend, bijvoorbeeld bij een jubileum van De Brink of wanneer het gebouw over vele decennia vernieuwd wordt. Wie weet wat de kinderen van de toekomst dan zullen ontdekken.

 

Ankerpunt

“Het plaatsen van de tijdscapsule en het dichten van de fundering is weer een belangrijke mijlpaal in de bouw van ons nieuwe kindcentrum,” aldus Arjan van Sprang, directeur van De Brink. “Na het strippen van Dribbel, het slopen van De Twee Wieken en De Kim en de heiwerkzaamheden ligt er nu een stevige basis om op voort te bouwen. Als alles volgens plan verloopt, levert aannemer R.A. van Leeuwen Bouwbedrijf eind juni 2025 een prachtig nieuw kindcentrum op waar al onze kinderen, van baby tot puber, terechtkunnen. We willen hun juist dat bieden wat ze nodig hebben om gelukkig te worden.”

 

De Brink wordt een veilige en stimulerende omgeving voor de optimale ontwikkeling van kinderen van 0 tot 13 jaar. Zij worden er uitgedaagd, terwijl ouders, grootouders, verzorgers en professionals rondom de kinderen samen bouwen aan een warme en gastvrije plek. Bovendien wordt het nieuwe kindcentrum niet alleen een thuis voor de kinderen en hun families, maar ook een ankerpunt in de buurt.

 

foto 1 foto 1
foto 2 foto 2
foto 3 foto 3
foto 4 foto 4