‘Tchin Tchin’ op De Dag van de Franse Taal

Kinderen in groep 7 en 8 kregen tijdens de landelijke Dag van de Franse Taal een les Frans van...

Kinderen in groep 7 en 8 op de kindcentra van PIT kinderopvang & onderwijs kregen tijdens de landelijke Dag van de Franse Taal een les Frans van enthousiaste leerlingen van het DevelsteinCollege. Als officiële Delf Junior school deed het DevelsteinCollege dit jaar weer op ludieke wijze mee aan de landelijke Dag van de Franse Taal. 

Leerlingen van het DevelsteinCollege met Frans of het extra talenprogramma Delf Junior in het vakkenpakket, bezochten hun voormalige basisschool van PIT kinderopvang & onderwijs om groep 7 en 8-leerlingen ‘une petite leçon de français’ te geven. Het thema was hoe te bestellen in een Frans restaurant. “Altijd handig om dit kunnen als je op vakantie in Frankrijk bent en sowieso interessant om een nieuwe taal te leren,” vinden Youri Visser en Minhvu Dangvan uit groep 8 van kindcentrum De Brug. Sharon Udo en Sam Groeneveld uit vwo 4 verzorgden de les en zijn helemaal enthousiast. “Iedereen deed goed mee en het is leuk om les te geven en te helpen als iets moeilijk is.” Er was stokbrood en er werd geproost met een sirop à la fraise (aardbeisiroop) op De Dag van de Franse Taal: Thcin Tchin (Proost)!

Formidable

Het versterkt talenonderwijs op het DevelsteinCollege, waarbij leerlingen kunnen kiezen om het talenprogramma Cambridge Certificate, Delf Junior of Goethe Deutsch te volgen voor een extra (inter)nationaal erkend certificaat, is bijzonder populair onder leerlingen. “Zij volgen dit programma naast de reguliere lessen en halen daarmee een waardevol diploma voor hun toekomstige studie of beroep,” weet docente Frans Bertine van der Hof. Ook dit jaar stonden de leerlingen weer te trappelen om les te mogen geven op hun oude basisschool. C’est vraiment formidable!”

Nationale dag van de Franse Taal
De Ronde Tafel Frans (RTF) organiseert de nationale Dag van de Franse Taal om het economische en culturele belang van de Franse taal in Nederland onderstrepen. Ruim tweederde van de middelbare scholen en zo’n half miljoen leerlingen besteedden op 10 november op ludieke wijze extra aandacht aan de Franse taal en cultuur. 

 

IMG_0547 IMG_0547
IMG_0548 IMG_0548
IMG_0549 IMG_0549
IMG_0550 IMG_0550
IMG_0551 IMG_0551