Speciaal voor peuters: Sammie komt kijken op kindcentrum De Kim

Op woensdag 6 april start kindcentrum De Kim met Sammie komt kijken. Met dit speciale...

Op woensdag 6 april start kindcentrum De Kim van PIT kinderopvang & onderwijs met Sammie komt kijken. Met dit speciale peuterprogramma kunnen peuters spelenderwijs en soepel de stap naar het christelijke basisonderwijs zetten. 

Kindcentrum De Kim maakt deel uit van kindcentrum De Roerdomp. Met het nieuwe peuterprogramma Sammie komt kijken biedt De Kim peuters voortaan de mogelijkheid te wennen aan het christelijke basisonderwijs. Basisschool De Twee Wieken, die ook deel uitmaakt van kindcentrum De Roerdomp, biedt dit overigens voor het openbaar onderwijs met het programma Victor de Verkenner. Kinderen die zich veilig en vertrouwd voelen in een stimulerende omgeving ontwikkelen zich beter. Met Sammie komt kijken ontdekken de peuters in een rustig tempo al spelend De Kim. Zij leren de kleuters en de leerkracht van groep 1/2 kennen, doen mee met de verschillende activiteiten en maken zich zo de gang van zaken in het onderwijs op een speelse manier eigen. 

Ouders kunnen voor Sammie komt kijken kiezen zodra hun peuter drie jaar en zes maanden is. De peuters zijn tijdens de schoolweken iedere woensdag om 11.30 uur van harte welkom in groep 1/2 op De Kim. De kleuters zitten in de kring als de peuters binnenkomen en zij kunnen daar dan gezellig bij gaan zitten. Aansluitend eten de kinderen met elkaar en doen ze een leuke ontwikkelingsactiviteit, zoals zingen, knutselen en voorlezen. Dit gebeurt onder leiding van Arina van Gelder, leerkracht van groep 1/2, en Cindy Borsboom, pedagogisch medewerker van PIT kinderopvang & onderwijs. Om 14.00 uur - als ook alle andere onderwijsgroepen van De Kim naar huis of naar de buitenschoolse opvang gaan - zit Sammie komt kijken erop. Aan Sammie komt kijken zijn geen kosten verbonden.

 

Sammie komt kijken Sammie komt kijken