Hoera, help , ik krijg een baby

Gefeliciteerd, er komt een kleintje! Iedere zwangerschap is anders, spannend en bijzonder, maar vooral een eerste zwangerschap brengt.......

Gefeliciteerd, er komt een kleintje! Iedere zwangerschap is anders, spannend en bijzonder, maar vooral een eerste zwangerschap brengt net als andere grote nieuwe stappen in je leven ook vragen met zich mee. Er gaat een nieuwe wereld voor je open en er komt veel op je af. Dat dat soms tot onrust of stress lijdt, is logisch.

Daarom hebben we een checklist voor je gemaakt van praktische zaken die geregeld moeten worden zodat je verder heerlijk ontspannen kunt genieten van je zwangerschap. 

•Direct doen: gezond leven en eten, geen alcohol drinken, niet roken en geen drugs gebruiken en als je medicijnen gebruikt overleggen met je arts.

•Na 6 weken zwangerschap: kies een verloskundige bij jou in de buurt via www.deverloskundige.nl (http://www.deverloskundige.nl). Bij je verloskundige kun je terecht met al je vragen, onder andere over zwangerschapsverschijnselen, zwangerschapscursussen en borstvoeding.

•Check je zorgverzekering: er wordt veel vergoed door de basisverzekering, maar niet alles.

•Waar wil je bevallen, thuis of in het ziekenhuis? Kijk op ziekenhuis- of thuisbevalling (http://www.ikbenzwanger.com/ziekenhuis-bevalling-of-thuis-bevallen.php.) Op www.kiesbeter.nl krijg je inzicht in de kwaliteit van zorgaanbieders bij jou in de buurt.

•Wat zijn je wensen op het gebied van kraamzorg? Schrijf je in de derde maand van je zwangerschap in bij een kraamzorgbureau, ook als je in het ziekenhuis wilt bevallen. Kijk op www.mamazoekt.nl voor kraamzorg bij jou in de buurt.

•Hoe wil je werken en zorg combineren? Als jullie beiden willen blijven werken is de vraag wie er voor jullie kindje gaat zorgen. Wordt dat een familielid, een oppas thuis of professionele opvang? Kies je voor een kinderopvangorganisatie, dan vind je op www.boink.info/opvang-kiezen (http://www.boink.info/opvang-kiezen) een handige checklist. Wil je weten wat wij als SKZ te bieden hebben, dan ben je van harte welkom voor een rondleiding. Bel 078 - 699 17 70.

Heb je de punten op dit lijstje afgevinkt? Dan is het tijd om je op de inrichting van de babykamer te richten, een naam te kiezen en het geboortekaartje uit te zoeken of te maken. We wensen je een fijne verwachtingsvolle tijd!