Kies bewust en kom naar onze Open dag!

Alblasserdam 13 feb Heerjansdam Zwijndrecht 17 feb

Overwegingen voor de keuze van een basisschool zijn heel divers en heel persoonlijk. De keuze is belangrijk voor de jonge levensjaren van uw kind. De belangrijkste taak van scholen blijft onderwijs geven, maar de maatschappelijke taak neemt toe. Scholen en leerkrachten binnen Stichting PCOAZ werken vanuit de protestants christelijke levensovertuiging en leren kinderen met respect om te gaan met de medemens, samen te werken, met zorg en aandacht relaties aan te gaan en keuzes te maken vanuit eigen verantwoordelijkheid.

 

De identiteitsbeleving is duidelijk terug te vinden in de omgang met elkaar, het vieren, vertellen, bidden en zingen. Bijvoorbeeld bij de aanname van personeel, het kennismakingsgesprek bij een nieuwe leerling, de vieringen van christelijke feesten en de vertellingen uit de bijbel speelt deze levensovertuiging een belangrijke rol. De dialoog, op basis van wederzijds respect, is altijd het uitgangspunt en leidend voor kinderen, ouders, leerkrachten en management. Alleen de dialoog houdt het gesprek gaande en brengt groei in de relatie en de identiteit.

 

Open Dag

De PCOAZ scholen staan open voor alle leerlingen waarvan ouders bewust voor één van deze scholen kiezen. Als u overweegt die bewuste keuze te maken, bent u welkom tijdens de Open Dagen op onze scholen. Op vrijdag 13 februari van 8.30 – 12.00 uur bij de drie Alblasserdamse scholen: De Boeg, De Loopplank en De Schalm. Op dinsdag 17 februari tijdens schooltijden bij De Rank in Heerjansdam, Het Accoord, De Bron, De Brug, Impuls, Julianaschool, De Kim, Margrietschool en De Notenbalk in Zwijndrecht. Het team van directeur en leerkrachten van elke school zal u de sfeer in de school laten ervaren, terwijl de lessen in de klassen gewoon doorgaan.

Vanzelfsprekend ziet u bij elke school ook alle mogelijkheden voor kinderopvang, waarvoor wij in Zwijndrecht intensief samenwerken met Stichting Kinderopvang Zwijndrecht. Hierdoor ervaart elk kind de overgang naar de basisschool als vanzelfsprekend.