Laat als ouder uw stem horen!

Maart is de maand van de medezeggenschap

Medezeggenschap op school is belangrijk. Ouders en leerkrachten praten, adviseren en beslissen samen mee over de ontwikkeling van de school. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de kwaliteit van het onderwijs.
Door een goed partnerschap met ouders verhoog je samen die kwaliteit, waardoor kinderen beter leren, met meer plezier naar school gaan en in staat zijn het maximale uit hun talent te halen.

Elke school heeft een eigen medezeggenschapsraad (MR), dit is wettelijk geregeld.
In gelijke verhouding nemen ouders en leerkrachten deel aan het overleg.
Wij hebben het initiatief genomen om medezeggenschap jaarlijks in maart extra in het zonnetje te zetten. Maart is de maand van de medezeggenschap.
Indien u meer wilt weten over wat de medezeggenschapsraad doet en hoe het werkt of zich kandidaat wilt stellen, kunt u dit doen bij uw eigen school. Loop gerust even binnen of stuur een e-mail. Zij helpen u dan graag verder.

In maart wordt u extra geïnformeerd en opgeroepen u kandidaat te stellen voor de MR. Een maand later vinden tegelijk op al onze scholen de verkiezingen plaats. De periode tussen verkiezingen en zomervakantie wordt dan gebruikt om de nieuw gekozen kandidaten mee te laten lopen in de raden en de scholen.

Op deze pagina (http://www.pcoaz.nl/pg-26447-7-76211/pagina/medezeggenschap.html) vindt u meer informatie.
Maand van de medezeggenschap Maand van de medezeggenschap