Voorbereiding Koningsspelen in volle gang

De boeg - De Loopplank - De Schalm

Ter gelegenheid van de troonswisseling zijn alle basisscholen van Stichting PCOAZ volop bezig met de voorbereiding van de Koningsspelen op vrijdag 26 april. Kinderen en leerkrachten kijken uit naar een gezellige dag vlak voor de meivakantie begint. De scholen kleuren nu al oranje, rood, wit en blauw.

Op de achtergrond worden alle activiteiten voor die dag natuurlijk voorbereid, maar ook de kinderen doen hun best om te zorgen dat de hele school straks een oranje uitstraling heeft.

Burgemeester Bert Blase opent de Koningsspelen op De Schalm. Hij overhandigt de eerste kroningsbundel. Een bundel met gedichten, tips en tekeningen voor en over het koningspaar die zelf gemaakt is door alle leerlingen.
Voordat alle kinderen flink gaan bewegen tijdens de Koningssportdag, gaat iedereen aan tafel voor een gezond maar bovenal feestelijk Koningsontbijt.
Willem-Alexander is natuurlijk een echte sportliefhebber. Net als de PCOAZ scholen stimuleert hij het sporten bij de jeugd, omdat het belangrijk is voor hun lichamelijke en sociale ontwikkeling. De toekomstige Koning en zijn vrouw zullen om 9.30 uur de officiële aftrap verzorgen van de Koningsspelen. U kunt dit, net als de scholen, live volgen op tv en radio.

De leerlingen van De Boeg volgen een circuit met oudhollandse spelletjes. Er zullen veel Willem-Alexanders en Máxima’s rondlopen vanwege de look-a-like wedstrijd.
Wethouder Ad Cardon zal op De Loopplank het cultuurproject van de afgelopen weken afsluiten. Leerlingen bekijken elkaars werk op het gebied van kunst, muziek en dans. Verder zijn er spelletjes voor de onderbouw en een vossenjacht voor de bovenbouw.
Alle kinderen van De Schalm lopen een koningsrun, waarbij ze gesponsord zijn voor een goed doel, namelijk Stichting KiKa (kinderen kankervrij).
Op De Boeg is er ’s middags nog een fancy fair. De Loopplank sluit gezamenlijk af met een verrassing in een Grande Finale.