Voorbereiding Koningsspelen in volle gang

De Burcht in Ridderkerk

Ter gelegenheid van de troonswisseling zijn alle basisscholen van Stichting PCOAZ volop bezig met de voorbereiding van de Koningsspelen op vrijdag 26 april. Kinderen en leerkrachten kijken uit naar een gezellige dag vlak voor de meivakantie begint.

Op De Burcht vormen de Koningsspelen de afsluiting van een feestelijke projectweek met het thema: Nederland. De Nederlandse cultuur, alle provincies en Koninginnedag komen aan bod in de verschillende groepen.
Donderdagavond 25 april is er al een kijkavond voor ouders, waarbij de leerlingen al hun projectwerk kunnen laten zien.

Vrijdag 26 april komen alle leerlingen flink in beweging tijdens de Koningssportdag.
Willem-Alexander is natuurlijk een echte sportliefhebber. Net als de PCOAZ scholen stimuleert hij het sporten bij de jeugd, omdat het belangrijk is voor hun lichamelijke en sociale ontwikkeling. De toekomstige Koning en zijn vrouw zullen om 9.30 uur de officiële aftrap verzorgen van de Koningsspelen. U kunt dit, net als de leerlingen, live volgen op tv en radio.

Voor de kinderen zijn allerlei spelletjes bedacht en ze gaan bovendien op vossenjacht. Tussendemiddag gaat iedereen aan tafel voor een gezonde maar bovenal feestelijke Koningslunch.
Het is niet alleen een feest ter gelegenheid van de troonswisseling, maar ook de meesters- en juffenverjaardagen worden in de eigen groep gevierd.

SBO De Burcht
De Burcht is een school voor Speciaal Basis Onderwijs met een regiofunctie voor Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard, IJsselmonde, Alblasserdam en Zwijndrecht. De leerlingen hebben een onderwijs- en ondersteuningsbehoefte die vraagt om een speciale aanpak. Deze aanpak wordt aangeboden in kleinere groepen en door gespecialiseerde leerkrachten. In de realisatie van de zorg voor elke leerling werken school, ouders en kind constructief samen.