Bestuur De Rank en PCOAZ in gesprek

Het bestuur van de Vereniging voor Protestants Christelijk Onderwijs te Heerjansdam is het bevoegd gezag van basisschool De Rank.

Een bestuur met één basisschool wordt populair ook wel een éénpitter genoemd. Daarvan zijn er nog een aantal in Nederland, m.n. in de landelijke gebieden. Juist door de complexiteit van het hedendaagse onderwijs en de daarbij behorende regelgeving is het steeds moeilijker dit éénpitterschap in stand te houden. Er is deskundigheid nodig en professionaliteit om de school in ontwikkeling te houden. Bovendien wordt het ook steeds lastiger de continuïteit binnen het bestuur te waarborgen. Immers, de bestuursleden zijn meestal ouders van de school die zelf ook al een drukke baan hebben.

Voor het bestuur van De Rank zijn dat redenen om om te zien naar een fusiepartner. Deze hebben zij gevonden in de Stichting PCOAZ.

In goede harmonie worden de gesprekken gevoerd om tot een zo zorgvuldig mogelijke overdracht van de school te komen. Een spannende tijd voor ouders en personeel waar de nodige aandacht aan zal worden gegeven.

Website van De Rank (http://www.rank-heerjansdam.nl/)